Jeugd

 

KFC Herselt is als jeugdclub een vereniging die de jongeren uit onze omgeving plezier wil laten beleven bij het uitoefenen van voetbal, zowel door te borgen dat er goede trainingen worden gegeven maar ook door te zorgen voor een adequate omkadering.

Bij KFC Herselt staan de spelers centraal en is iedere jeugdspeler waardevol voor de ploeg. Ontwikkeling van de spelers en ploegen zijn belangrijk maar niet gedreven door competitiedrang, iedereen verdient aandacht voor zijn/haar ontwikkeling op een juist niveau en de "funfactor" is belangrijk.  Onze leuze is dan ook niet toevallig "KFC Herselt, zoveel meer dan voetbal".

Jeugdbestuur

Om als club verder te bouwen op het fundament wat de voorbije jaren is gelegd en de jeugdwerking naar "the next level" te tillen zonder in te boeten op onze waarden, werd een nieuw jeugdbestuur opgericht.  De opdracht van dit nieuwe bestuur is duidelijk: zorgen dat we ook in de toekomst de juiste focus houden bij de begeleiding van de Herseltse jeugd, in een goede omkadering en met de juiste mensen.

De belangrijkste taken van het bestuur zijn:

  • Zorgen voor een goed opleidingsniveau, getoetst aan onze visie "zoveel meer dan voetbal"
  • Implementeren van een vernieuwd opleidingsplan
  • Aanbieden van een kwalitatieve trainersstaf
  • Zorgen voor goede faciliteiten en materialen
  • Communicatie met de ouders en spelers
  • Evalueren en bijsturen indien nodig

Doelstellingen

  1. We willen élke jeugdspeler, ongeacht zijn talenten, elke week op zijn of haar niveau laten spelen en trainen! Het streven is om elke speler op seizoensbasis minimaal 50% speelgelegenheid te bieden. 
  2. We zetten in op fun & formation door opleidingsgericht te werken en zo onze jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen.
  3. Educatief willen we een voorbeeldfunctie vervullen als het gaat over waarden en normen, respectvolle bejegening, verantwoord omgaan met materialen en eigendommen van anderen en hygiëne. Er is aandacht voor de sociale vorming, (contacten met leeftijdsgenoten, omgaan met regels etc.) en aandacht voor de emotionele ontwikkeling (ontwikkelen van zelfvertrouwen, omgaan met winst en verlies).

Ervaren jeugdtrainers

KFC Herselt heeft gediplomeerde en ervaren jeugdtrainers, die je kind naast voetbal bovenal plezier in het voetbal en in teamsport zullen bijbrengen. 

Trainingen en wedstrijden

Spond

Als intern communicatiemiddel gebruiken we Spond (een digitaal platform via de browser of app te downloaden via Playstore of Appstore).  Dit medium is bedoeld als communicatiemiddel tussen ouder, speler, trainer en bestuur.  Raadpleeg dit platform regelmatig om op de hoogte te blijven van activiteiten, trainingen, matchen, afgelastingen, ...  Je kan de app ook syncen met je agenda.  

Contact

Voorzitter jeugdbestuur: Dave Verboven

Tel.: 0470/23 23 39

Heb je vragen of wil je je kandidaat stellen om actief mee te werken binnen onze club, dan kan je ook een mail sturen naar: info@kfcherselt.be

Lid worden bij KFC Herselt

Wil je graag lid worden bij KFC Herselt? Klik dan op onderstaande foto voor meer informatie. 

Gallery