Veranderen van club

 

 

Je bent als voetballer verbonden aan een club (zoals bijvoorbeeld onze club, KFC De Vrijheid Herselt) die op haar beurt aangesloten is bij Voetbal Vlaanderen (ook gekend als de voetbalbond).
Wil je van club veranderen, dien je enerzijds rekening te houden met de overkoepelende regels en afspraken van de voetbalbond (waar ook de club aan gebonden is) en anderzijds met het interne reglement van onze club (of een andere club indien je daar aangesloten bent).

Het ontslag van je vorige club

Wanneer je een club wil verlaten moet je zelf als speler (of je ouders in geval van een jeugdspeler) ontslag nemen bij die club. Belangrijk! Ontslag nemen kan enkel vanaf 1 april tot en met uiterlijk 30 april. Je blijft wel nog tot het einde van het seizoen speelgerechtigd. Je gaat naar de website van de voetbalbond en je klikt door naar ontslag nemen als speler (die staat in april bovenaan op hun site of je doet een zoekfunctie via Google).  Je steekt je identiteitskaart in je e-id reader en geeft aan dat je ontslag neemt van je huidige club.
Vanaf dat moment ben je niet meer afhankelijk van je oude club en staat het je vrij om een andere club te kiezen. Dat kan echter niet meteen, zie hieronder "aansluiten bij je nieuwe club").  

Wil je na april nog veranderen van club, dan heb je het akkoord nodig van je huidige club.

We raden binnen onze club nadrukkelijk af ontslag te nemen indien je niet van plan bent de club te verlaten aangezien je in dat geval immers de (her)inschrijfkost van 25 euro opnieuw dient te betalen.

Meer gedetailleerde info kan je vinden op de webiste van Voetbal Vlaanderen: https://www.voetbalvlaanderen.be/club/van-club-veranderen

Bij technische problemen kan je contact opnemen met support@rbfa.be.

Voor je ontslag in te dienen klik op volgende link: https://extranet.e-kickoff.com/ast/faces/pub/unsubscriptions/unsubscription.jsf?lang=nl

 

Aansluiten bij je nieuwe club

Na de maand april kan je, nadat je correct bent uitgeschreven, je gaan inschrijven bij je nieuwe club.
Dat kan (meestal) pas vanaf 15 mei. Die termijn neemt de voetbalbond om alles te kunnen verwerken aan ontslagen. Je blijft echter verzekerd in die tussentijd dus voetballen is op zich mogelijk.  Indien je een nieuwe speler bent bij KFC De Vrijheid Herselt zullen we je in de loop van mei of juni de informatie bezorgen om je in te schrijven. Op dat moment kom je met je identiteitskaart, pincode en gsm naar de club en brengen we alles in orde zodat je speelgerechtigd ben.
De absolute deadline voor inschrijven bij ploegen die voor stijgen en dalen spelen, ligt op 31 augustus. Na die dag inschrijven, heeft als consequentie dat je enkel nog bij reserven of jeugd kan voetballen (dus voor jeugdspelers geen probleem, voor volwassenen opletten!)

 

Het clubbeleid inzake "veranderen van club"

Als club respecteren we strikt de bondsreglementering. Daar bedoelen we mee dat het moment van uitschrijven strikt is en enkel kan in de maand april. We staan hierin als bestuur per definitie geen uitzonderingen toe.
Het staat elk lid vrij om buiten de maand april een uitzondering aan te vragen en hiertoe voor de betrokken speler argumenten aan te brengen bij het bestuur.  Elk geval wordt afzonderlijk van elkaar besproken tijdens een gesloten bestuursvergadering.  Tijdens deze beslissing worden heel wat factoren mee in rekening gebracht, het welbevinden van de speler uiteraard, maar ook het voortbestaan en andere belangen van de ploeg en club.

 

Stoppen met voetballen

Meteen na de uitschrijfperiode van april wordt de mailing voor het nieuwe seizoen met de nodige informatie naar elke speler (of de ouders) gestuurd. In dit schrijven staat nadrukkelijk vermeld dat wie wil stoppen met voetballen (bij KFC De Vrijheid Herselt) dit moet aangeven voor 15 mei.  Dit stoppen is om misverstanden te vermijden geen synoniem van "bij een andere club gaan voetballen", hiermee bedoelen we dat wie niet langer wil voetballen dit even moet aangeven voor die vervaldatum, zodat we voor die speler die wil stoppen geen clubkledij meer bestellen.