abigail-keenan-8-s5QuUBtyM-unsplash

Over ons

Home » Over ons
Over onS
Schermafbeelding 2021-01-05 om 12.55.55
KFC De Vrijheid Herselt
Zo veel meer dan voetbal

Het is niet evident om de identiteit van een organisatie in een tekst te zetten.
Dat is bij onze club uiteraard niet anders.
Desondanks kunnen we misschien enkele zaken die we belangrijk vinden naar voor schuiven.

We willen, zoals onze baseline "zo veel meer dan voetbal" wellicht al laat vermoeen niet enkel de voetbalclub zijn van iedereen. We willen een fijne groep mensen zijn waar iedereen die met respect voor anderen welkom is.
We zijn een regionale club e we willen dat nadrukkelijk blijven.
Dus geen provinciaal voetbal bij de jeugd bij ons, maar wel een goede jeugdopleiding voor iedereen met de beste denkbare coaches en tussen je beste vriendjes. Want uiteraard is goed voetballen belangrijk. Maar ook het sociale aspect er van, het plezier er van en de plaats voor iedereen is onze prioriteit.
Talent ontwikkelt zich, in tegenstelling tot wat veel "selecterende" verenigingen denken, niet lineair. Je kan dus erg moeilijk voorspellen wie een bovengemiddelde voetballet worden en vooral, al helemaal niet wie dat niet zal worden.
Wij willen uit elke jongen of meisje, de beste voetballer halen die ze zelf willen zijn.
Een goede opleiding voor iedereen daar gaan we voor.
Na die opleiding proberen we voor elke voetballer een team te hebben.
Daar gaan we niet hoger in mikken dan onze demografie toelaat.
Echt getalenteerde spelers geven we dus vanaf ze 12 jaar geworden zijn met grote fierheid door aan clubs die in de elite spelen van het Belgische voetbal.
Voor alle anderen zorgen we dat er in Herselt een ploeg is. Zo kunnen de heren op dit moment terecht in een reservenploeg, in een vierde provincialer en een tweede provincialer. de dames kunnen op hun beurt terecht in één van de twee damesploegen.
Naast ons kernfunctie, de voetbalploeg van Herselt zijn om het in de volksmond te zeggen, willen we ook als één van de grote verenigingen van Herselt de hand uitsteken naar andere sportclubs en verenigingen in de buurt.
Oog hebben voor elkaar (het afstemmen van trainingsmomenten op elkaar zodat leeftijdsgroepen bijvoorbeeld niet op hetzelfde moment tennis en voetbal hebben) en elkaar logistiek ondersteunen, vrijwilligers die expertise uitwisselen en samen events organiseren zijn voorbeelden van de win van die samenwerkingsovereenkomsten.

1
Ploegen
1
Coaches
1
Meisjes
1
Jongens
abigail-keenan-8-s5QuUBtyM-unsplash